Privat-Fredberg eller politiker-Fredberg? Formand for Etisk Råd kræver klar tale fra regionsrådsmedlem

Kampen mod topstyring i Region Midt kostede regionsrådsmedlem Ulrich Fredberg jobbet som chef for Center for Diagnostik, men det har ikke stoppet ham. Han kritiserer stadig ledelsesstilen i skarpe vendinger fra sin position som regionsrådsmedlem.
Det, mener nogle, kan være et problem for klarheden af hans udtalelser.

Af Iben Marie Ryberg

”Jeg vidste, det ville give mig mere gennemslagskraft, hvis jeg fik en ekstra kasket på som regionsrådsmedlem, når jeg taler om mærkesager. Det var den eneste grund til, jeg gik ind i politik,” siger Ulrich Fredberg.  
Ifølge ham selv har det ikke været et problem at skelne mellem hans to positioner.
Han har samme holdning privat som politisk: ”Jeg mener reelt set ikke, det er et problem, fordi budskabet er det samme.” 

Fredberg ser heller ingen problemer med, at han har mulighed for at skifte kasket: 
”Jeg har gjort mig den erfaring, at det er nødvendigt at skifte kasket. Jeg har fx fået nogle gevaldige tæsk af ledelsen, hvis jeg er kommet til at sende en mail fra min regionsmail, som skulle have været sendt fra min privatmail.” 

“Det kan være svært at skelne imellem, hvornår han udtaler sig som regionsrådsmedlem, og hvornår han udtaler sig som ledende overlæge.”

Leif Vestergaard, Formand for Etisk Råd

Selvom Fredberg ikke selv ser nogen problemer med at være politisk i både sit virke som overlæge og regionsrådsmedlem, kan det ifølge Leif Vestergaard, tidl. Direktør i Region Midt og formand for Etisk Råd, være problematisk: ”Det kan være svært at skelne imellem, hvornår han udtaler sig som regionsrådsmedlem, og hvornår han udtaler sig som ledende overlæge.” 

Leif Vestergaard sætter i øvrigt spørgsmålstegn ved samarbejdet mellem Fredberg og ledelsen i Region Midt: ”Det er problematisk for samarbejdet med den tidligere ledelse, at han kontinuerligt kritiserer dem. Det ville være bedst for begge parter, hvis den ene part ikke var der.”

Fredberg mener dog ikke, at det gør kommunikationen uklar, at han fungerer som både overlæge og regionsrådspolitiker:

Ulrich Fredberg svarer på, om det kan være problematisk for kommunikationen, at han både udtaler sig som regionsrådsmedlem og overlæge.

Derudover afviser han, at kritikken skulle være personligt motiveret: 
”Konflikten om topstyring i Region Midt har været der fra dag et. Min fyring var en konsekvens af, at jeg kritiserede ledelsen, ikke årsagen til at jeg kritiserede dem i første omgang,” siger han. 
Ulrich Fredberg er i dag ledende overlæge på Bispebjerg. Han har siddet i regionsrådet siden 2017. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *